Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Herstart je Training na de Vakantie

Blog:
Herstart je Training na de Vakantie: Personal Training bij Fysio-Actief & Handige Tips!

In ons blog “Fit Blijven Tijdens de Zomerstop” deelden we handige tips om actief te blijven tijdens de zomerperiode. Zoals we toen hebben aangegeven, is de vakantie vaak een tijd van ontspanning en plezier. Dat maakt het vaak extra lastig om je fitheid op peil te houden. Nu je lichaam de verdiende rust heeft gehad en je weer terug bent van je vakantie, is het tijd om je trainingen weer op te pakken en je fitnessdoelen opnieuw te hervatten. De Personal Trainers van Fysio-Actief helpen je daarbij. In dit blog lees je hier meer over en geven ze alvast enkele tips hoe je je trainingsschema na de vakantie weer op kunt pakken.

 

Trainen onder begeleiding

Bij Fysio-Actief kun je trainen onder de professionele begeleiding van onze ervaren trainers. Ze staan klaar in de zaal om je weer te helpen met het oppakken van jouw doelen. Als je denkt dat je in de eerste periode na de vakantie extra begeleiding nodig hebt om weer op te starten, kan één-op-één training met onze Personal Trainers een uitstekende optie voor je zijn. 

Kies je voor personal training, dan focus je op het behalen van maximaal resultaat in een kort tijdsbestek. Dit kan variëren van algemene training en sport-specifieke doelen tot voeding en leefstijlverandering. Wij stemmen het traject volledig af op jouw persoonlijke wensen en behoeften.

 

Personal Training Pakketten

We bieden verschillende voordelige pakketten aan. Zo kun je kiezen voor een traject van 8, 10 of 12 weken, waarbij je 1 of 2 keer per week traint. Vind je alleen trainen niks aan? Dan kun je ook kiezen voor duo personal training. 

Meer informatie over de Personal Training Pakketten vind je hier.

 

Tips: training oppakken na de vakantie

De Personal Trainers van Fysio-Actief geven je alvast enkele tips om je te helpen je trainingsschema na de vakantie weer op te pakken:

1. Herzie je Doelen

Neem voordat je weer aan de slag gaat een moment om je doelen opnieuw te evalueren. Misschien ben je tijdens je vakantie een beetje uit je ritme geraakt, of heb je nieuwe fitnessdoelen ontdekt. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of gewoon fitter wilt worden, het is belangrijk om je doelen helder te hebben. Schrijf ze op en houd ze in gedachten om gemotiveerd te blijven.

2. Stel een Realistisch Schema op

Na een periode van inactiviteit is het cruciaal om je training weer geleidelijk op te bouwen. Begin met minder intensieve trainingen en bouw de frequentie en intensiteit langzaam op. Dit helpt om blessures te voorkomen en zorgt ervoor dat je lichaam zich weer aanpast aan je routine. 

3. Herstel en Voeding

Na de vakantie heb je mogelijk je voedingspatroon een beetje laten verslappen. Nu is het tijd om weer gezondere eetgewoonten aan te nemen. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, complexe koolhydraten, gezonde vetten en groente en fruit binnenkrijgt. Goed herstel is ook essentieel, dus zorg ervoor dat je genoeg slaapt krijgt en je lichaam de tijd geeft om te herstellen tussen de trainingen door.

3. Blijf variëren

Varieer je trainingen om verveling te voorkomen en je motivatie hoog te houden. Probeer verschillende soorten workouts. Dit houd je trainingen interessant en helpt om verschillende spiergroepen aan te pakken.

4. Vraag om professionele begeleiding

Als je het moeilijk vindt om je training weer op te pakken, overweeg dan om een personal trainer van Fysio-Actief in te schakelen. Onze professionals kunnen je helpen met het opstellen van een op maat gemaakt trainingsschema en kan je motiveren om je doelen te bereiken.

Na de vakantie is het normaal dat je even moet wennen aan je fitnessroutine. Door realistische doelen te stellen, je training geleidelijk op te bouwen en goed voor jezelf te zorgen, kun je weer in je ritme komen en verder werken aan je gezondheid en fitheid. Wees geduldig met jezelf en houd je doelen in zicht. Je zult merken dat je snel weer in topvorm bent!

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Fysiotherapie

De zes basis bewegingen bij (kracht)training

Blog:De zes basis bewegingen bij (kracht)training Binnen het (kracht)trainen worden over het algemeen 6 basis bewegingen gebruikt. Deze bewegingen vormen de basis van alle trainingsprogramma’s. Het zijn oefeningen waarbij meerdere spieren en gewrichten

Lees verder
Sport

Herstart je Training na de Vakantie

Blog:Herstart je Training na de Vakantie: Personal Training bij Fysio-Actief & Handige Tips! In ons blog “Fit Blijven Tijdens de Zomerstop” deelden we handige tips om actief te blijven tijdens de zomerperiode. Zoals

Lees verder
Sportfysiotherapie Bolsward, Joure,Sneek
Fysiotherapie

Krijg grip op je gezondheid!


Blog:Krijg grip op je gezondheid! Bij Fysio-Actief werken psychosomatische fysiotherapeuten. Deze fysiotherapeuten werken veel met mensen die onverklaarbare lichamelijke klachten hebben. Deze klachten zijn bv., vermoeid, pijnklachten, benauwdheid, duizeligheid, slecht slapen, hartkloppingen, etc.

Lees verder
Onderamrklachten - Sneek Fysio-Actief
Fysiotherapie

Wat is Dry Needling

Blog:Wat is Dry Needling Je hoort wel eens dat mensen bij bepaalde pijnklachten behandeld worden met dry needling. Klinkt best wel eng. Maar wat is nou eigenlijk dry needling en is het pijnlijk?

Lees verder
Fysio-Actief-nieuws
Fysiotherapie

Chronische lage rugklachten

Blog:Chronische lage rugklachten Chronische lage rugklachten vormen een veelvoorkomend en hardnekkig probleem dat veel mensen treft. Deze aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren en de kwaliteit van leven verminderen. Gelukkig biedt

Lees verder