Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Aanhoudende pijn

Aanhoudende pijn
Hoe ga je om met aanhoudende pijn?

Wat verstaan we onder aanhoudende pijn? Deze term gebruiken we bij een pijnprobleem dat langer dan drie maanden aanhoudt. Soms blijft de pijn voelbaar nadat het natuurlijke weefsel is hersteld. Vaak kan geen duidelijke schade meer worden gevonden, maar nog steeds is er pijn. In andere gevallen houdt de pijn aan, zonder dat er überhaupt een blessure aan voorafging. 

Lichaamsgebieden waarbij aanhoudende pijn veel voorkomt zijn: de lage rug, bekken, nek, knie en heup/lies. Ook peesklachten kunnen vaak ongewenst zeer lang voelbaar blijven.

 

Eén op de vijf heeft aanhoudende pijn

Naar schatting kampt één op de vijf mensen met een vorm van aanhoudende pijn. Het komt vaak voor dat de pijn oncontroleerbaar wordt. Daardoor moet je noodgedwongen stoppen of minderen met activiteiten die je graag doet. 

Een dergelijke vorm van pijn brengt daardoor ook vaak zorgen met zich mee. Denk aan: onrust en stress. Ook heb je misschien al verschillende onderzoeken gehad (zoals scans) en veel verschillende diagnoses gehoord: 

  • een beenlengte verschil
  • scheve wervels
  • een zwak lichaamsgebied
  • degeneratie, lichte artrose of andere factoren enz.

 

Nieuwste wetenschappelijke inzichten

Er is momenteel veel onderzoek naar de mechanismen achter dergelijke pijnproblemen. De ontwikkelingen gaan erg snel. Zo snel zelfs dat veel zorgverleners nog niet op de hoogte zijn van deze nieuwe wetenschappelijke inzichten. Pijn blijkt namelijk een complex fenomeen te zijn, waarbij verschillende factoren uiteindelijk de aanhoudende pijn verklaren. Weefselschade is daarbij slechts een deel van de puzzel. Zeker als pijn langer aanhoudt, is het vaak niet langer een betrouwbare indicatie voor de staat van het weefsel. Dit betekent echter niet dat jouw pijn niet echt is of tussen de oren zit. De vraag is alleen of de oorzaak puur vanuit een anatomische structuur kan worden verklaard.

Bij Fysio-Actief zijn we erg nieuwsgierig naar deze snel ontwikkelende kennis. Mogelijk bieden deze nieuwe inzichten rondom pijn een oplossing voor jouw klachten. 

Momenteel werken we samen met pijnspecialisten vanuit het Tjongerschans ziekenhuis, psychologen vanuit Kien en Therapeuticum en verschillende huisartsen werkzaam bij Jouster Huisartsen Zorg.

 

Wil je meer weten?

Bekijk onderstaande informatie of neem contact met ons op.

 

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten