Groot aanbod

Altijd persoonlijk contact

Gemiddelde klantenbeoordeling van 9,2

Fit Blijven Tijdens de Zomerstop: Voorkom Blessures en Blijf Actief!

Fit Blijven Tijdens de Zomerstop:
Voorkom Blessures en Blijf Actief!

Na een lang seizoen hebben de meeste sporten nu zomerstop, wat betekent dat de sporters een welverdiende rust krijgen. Dit is vaak het moment waarop we het sporten even loslaten en ons richten op andere activiteiten. Een welverdiende rust is precies wat het lichaam van de meeste sporters nodig heeft na een intens seizoen. Helaas nemen velen van ons dit iets te letterlijk en bewegen we tijdens deze periode veel minder dan normaal. Bij Fysio-Actief zien we daardoor vaak dat sporters aan het begin van het nieuwe seizoen blessures oplopen, simpelweg omdat ze de hele zomer niet actief zijn geweest.

 

Zomerstopactie

Om dit te voorkomen bieden wij momenteel een zomerstopactie aan voor sporters die lid zijn van de sportverenigingen waarmee we samenwerken. Tijdens de actieperiode kunnen sporters tegen een aantrekkelijke prijs in onze oefenzaal onder professionele begeleiding trainen. Onze trainers helpen je om fit te blijven tijdens de zomerperiode door middel van sportspecifieke krachttraining. Dit betekent dat we je trainingsschema aanpassen aan jouw specifieke sport. Benieuwd of dit iets voor jou is? Neem contact op via sportactief@fysio-actief.nl om een proefles aan te vragen.

 

Aanvullende tips

Hieronder delen we nog wat aanvullende tips die jou kunnen helpen om fit te blijven tijdens de zomerstop:

Maak een plan: Het is gemakkelijk om in de zomer je routine te laten verslappen, dus maak een plan om actief te blijven. Stel specifieke doelen voor jezelf, zoals het aantal keren per week dat je wilt sporten, en houd je eraan. Dit kan variëren van een dagelijks wandel- of hardlooprondje tot een wekelijkse sportsessie in de oefenzaal bij Fysio-Actief.

Let op je voeding: Zomervakanties zijn vaak gevuld met lekker eten en drinken, maar het is belangrijk om een balans te vinden. Probeer gezonde keuzes te maken, zoals verse groenten en fruit, en vermijd overmatige hoeveelheden suiker en alcohol. Hydratatie is ook cruciaal, dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, vooral op warme dagen.

Probeer iets nieuws: De zomer is een perfecte tijd om nieuwe sporten of activiteiten uit te proberen. Nieuwe activiteiten houden je gemotiveerd en maken het leuk om in beweging te blijven. Met het mooie weer in aantocht, waarom zou je dan niet buiten sporten? Wandelen, fietsen, of een potje tennis in de buitenlucht kan een geweldige manier zijn om je conditie op peil te houden. Vergeet natuurlijk niet om je goed in te smeren met zonnebrand crème en drink voldoende water.

Doe korte, intensieve workouts: Als je geen tijd hebt voor lange sportsessies, probeer dan korte, intensieve workouts. HIIT (High-Intensity Interval Training) is hier perfect voor. Deze workouts zijn kort maar effectief en kunnen overal worden gedaan, zelfs in je eigen achtertuin of op het strand. Geen idee hoe je een HIIT workout uitvoert? Onze trainers helpen jou hier graag mee.

Wees Flexibel: Soms zullen je plannen veranderen, en dat is oké. Wees flexibel en pas je routine aan als dat nodig is. Het belangrijkste is om een actieve levensstijl te behouden, zelfs als het niet volgens een strak schema gaat. Tijdens een lang sportseizoen hebben we immers al een veel te strak schema gevolgd. Dit kun je tijdens de zomerstop best iets loslaten.”

 

De zomerstop is een tijd om te genieten, maar ook een kans om fit en gezond te blijven. Met een beetje planning en creativiteit kun je gemakkelijk actief blijven, zelfs tijdens de warmste maanden van het jaar. Zo blijf je niet alleen fysiek fit, maar voel je je ook mentaal verfrist en klaar voor het nieuwe seizoen.

Mocht je onverwachts toch een blessure oplopen tijdens deze periode? Onze sportfysiotherapeuten staan voor je klaar. Maak een afspraak via ons contactformulier, de WhatsApp-functie op onze website, of bel naar 0515-434355.

Lees hier nog meer
Nieuws en blogs

Ouderen fysiotherapie Senioren fitness
Fysiotherapie

Fysio-Actief en ouderen

Blog:Fysio-Actief en ouderen Fysio-Actief is gespecialiseerd in geriatrie. Ouder worden brengt vaak lichamelijke klachten met zich mee. Bij ons kunnen senioren terecht voor een breed scala aan behandelingen en kunnen ze trainen in onze

Lees verder
Fysiotherapie

De zes basis bewegingen bij (kracht)training

Blog:De zes basis bewegingen bij (kracht)training Binnen het (kracht)trainen worden over het algemeen 6 basis bewegingen gebruikt. Deze bewegingen vormen de basis van alle trainingsprogramma’s. Het zijn oefeningen waarbij meerdere spieren en gewrichten

Lees verder
Sport

Herstart je Training na de Vakantie

Blog:Herstart je Training na de Vakantie: Personal Training bij Fysio-Actief & Handige Tips! In ons blog “Fit Blijven Tijdens de Zomerstop” deelden we handige tips om actief te blijven tijdens de zomerperiode. Zoals

Lees verder
Sportfysiotherapie Bolsward, Joure,Sneek
Fysiotherapie

Krijg grip op je gezondheid!


Blog:Krijg grip op je gezondheid! Bij Fysio-Actief werken psychosomatische fysiotherapeuten. Deze fysiotherapeuten werken veel met mensen die onverklaarbare lichamelijke klachten hebben. Deze klachten zijn bv., vermoeid, pijnklachten, benauwdheid, duizeligheid, slecht slapen, hartkloppingen, etc.

Lees verder
Onderamrklachten - Sneek Fysio-Actief
Fysiotherapie

Wat is Dry Needling

Blog:Wat is Dry Needling Je hoort wel eens dat mensen bij bepaalde pijnklachten behandeld worden met dry needling. Klinkt best wel eng. Maar wat is nou eigenlijk dry needling en is het pijnlijk?

Lees verder